Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ποιοι είμαστε

Είμαστε απλοί πολίτες του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας. Δεν επιδιώκουμε κανένα προσωπικό όφελος. Θέλουμε με αυτό το blog, να είμαστε παρόντες στα όσα γίνονται ή πρόκειται να γίνουν στον τόπο μας.
Μας ανησυχεί και μας στεναχωρεί ό,τι δεν πάει καλά σε αυτόν τον τόπο. Μας προβληματίζει όποιος από τους τοπικούς άρχοντες έχει θέσει σαν μοναδικό σκοπό της παρουσίας του στον Δήμο το προσωπικό όφελος ή άλλα συμφέροντα και όχι το συμφέρον του τόπου. Ανησυχούμε για τα παιδιά μας, για την ζωή τους, και για το περιβάλλον που θα τους παραδώσουμε.
 Θέλουμε να φωνάξουμε όχι στον κάθε συμπολίτη μας που χρησιμοποιεί την όποια εξουσία για δικό του όφελος και σε βάρος των άλλων. Δεν θα κακολογήσουμε κανέναν και δεν θα γράψουμε ποτέ ό,τι δεν γνωρίζουμε. Με ευγένεια και αξιοπρέπεια θα θίξουμε όποια κατάσταση βλάπτει τους πολλούς. Θα πούμε εδώ όλα αυτά που όλοι λέμε ψιθυριστά στα καφενεία αλλά δεν τολμάμε να φωνάξουμε στα ίσια.
Εμφανιζόμαστε εδώ ως ανώνυμοι γιατί φοβόμαστε την διαφθορά και όσους έχουν μάθει να ζουν μέσα σ' αυτήν. Ναι έχουμε όνομα αλλά έχουμε και την φρόνηση να μην το χρησιμοποιήσουμε για να μην γίνουμε βορά στον οποιονδήποτε που θα θελήσει το κακό μας. Απλά θέλουμε να λειτουργήσουμε σαν ακίδα που θα τρυπά και θα πονά έστω και λίγο όσους αποδεδειγμένα θίγουν τα συμφέροντα του τόπου μας και των κατοίκων του. Έχουμε μάτια και βλέπουμε, αυτιά και ακούμε.
Θα μας πείτε και τι θα καταφέρετε; Ίσως τίποτε. Όμως ο φόβος μπροστά στην δημοσιότητα θα εμποδίσει κάποιους να παρανομούν ασύστολα και κάποιους άλλους θα τους αναγκάσει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους επιβάλλει η θέση τους.
Ελπίζουμε να αποκτήσουμε την συμπάθεια των συμπολιτών μας και την στήριξή τους σε ότι κάνουμε εδώ. Έχουμε το δικαίωμα να ενδιαφερόμαστε για τον τόπο που ζούμε. Έστω και μέσα από ένα Blog. Το δικαίωμα αυτό το έχουν όλοι. Εμείς θα είμαστε ανοιχτοί σε όλους. Σε όλους όσους θέλουν να γράψουν, να δείξουν, να καταγγείλουν μέσα από το Blog μας. Αρκεί ότι γράψουμε να είναι αλήθεια, να μην συκοφαντεί και να είναι αυταπόδεικτο.
 Ένας είναι ο σκοπός μας: να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο να γίνει καλύτερος ο τόπος που ζούμε. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου