Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Καλά Χριστούγεννα με αληθινά έλατα

Έχετε ακούσει κύριε Δήμαρχε τον όρο «οικολογική συνείδηση»; Μάλλον όχι. Γιατί αν διαθέτατε έστω και λίγη από αυτού του είδους την συνείδηση δεν θα στέλνατε στο δάσος να κόψουν δυο πανύψηλα έλατα για να στολίσετε την πόλη τις μέρες των Χριστουγέννων.  Δυο τεράστια δέντρα άνω των είκοσι ετών τα διαθέσατε για φιγούρα 15 ημερών.
Μιλούν εκατοντάδες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο για την αξία του περιβάλλοντος και της βλάστησης, γράφουν χιλιάδες περιοδικά και εφημερίδες, μιλούν στις τηλεοράσεις, πασχίζουν χιλιάδες δάσκαλοι να μεταδώσουν στους μαθητές ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς περιβάλλον, αλλά εσείς δεν ακούσατε τίποτε για όλα αυτά.
Ας ξεχυθούμε λοιπόν όλοι την επόμενη χρονιά να κόψουμε από ένα ωραίο δέντρο για την αυλή μας και να μην μείνει τίποτε στο δάσος του Ποπόβου. Τότε όμως θα εμφανιστεί ο Δασάρχης να εφαρμόσει το νόμο, να μας κατασχέσει και το μέσο μεταφοράς και να μας στείλει φυλακή και ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. Τώρα όμως δεν υπάρχει παρανομία; Δεν καταστρέφουμε έτσι την φύση; Δεν δίνουμε κακό παράδειγμα στα παιδιά;
Επιτέλους πότε θα λογικευτούμε σε αυτή τη χώρα; Αυτές τις μέρες κύριε Δήμαρχε ο κοσμάκης δεν κοιτάζει το δέντρο το δικό σας. Κοιτάζει το άδειο πορτοφόλι του, κοιτάζει την καθημερινότητά του που γίνεται όλο και πιο δύσκολη, κοιτάζει το μέλλον των παιδιών του και δεν το βλέπει πουθενά. Και μέσα σε αυτήν την κατάσταση εσείς και οι όμοιοί σας δεν βλέπετε τίποτε από όλα αυτά.
 Αντί να κόβετε δέντρα κύριε Δήμαρχε φυτέψτε. Φυτέψτε δυο έλατα, φροντίστε τα και αυτά θα στολίζουν την πόλη όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά ολόκληρο το χρόνο. Ταυτόχρονα θα σας χαρίζουν οξυγόνο δηλαδή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου