Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Περιμένοντας το λεωφορείο


Τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει ευημερήσει τόσο πολύ (με δανικά βέβαια και όχι με εργασία) ώστε έχοντας οι περισσότερες οικογένειες δυο και τρία αυτοκίνητα σχεδόν κανείς πια δεν περιμένει στις στάσεις λεωφορείων.
Έτσι οι μόνοι που κάνουν χρήση των στάσεων είναι οι μαθητές. Δείτε λοιπόν συμπατριώτες σε τι στάσεις περιμένουν τα παιδιά σας. Σπασμένες, σκουριασμένες, βρώμικες και με κάθε λογίς συνθήματα γραμμένα πάνω τους.
Δείτε επ’ έξω από το Λυκείο Παραμυθιάς τη στάση σε τι κατάντια είναι. Δεν φτάνει αυτό αλλά πάνε και μερικοί συμπολίτες μας και κολλάνε αφίσες που διαφημίζουν νυχτερινά κέντρα με τους ανάλογους καλλιτέχνες. Έτσι καταντήσαμε δίπλα στο σχολείο να κάνει μάθημα η Σάσα Μπάστα. Τα καλλιτεχνικά της βίντεο μας λείπουν και η παιδεία που δίνουμε στους γύρω χώρους των σχολείων ολοκληρώνεται.Το σπουδαίο είναι ότι δεν αντιδρά κανείς. Πως το επιτρέπουν αυτό οι καθηγητές; Γιατί δεν αντιδρούν οι γονείς; Τι κάνει η αστυνομία; Όλοι μας σφυρίζουμε αδιάφορα. Κρίμα!
Μετά διερωτόμαστε αν θα χρεοκοπήσουμε. Σαν Κοινωνία τουλάχιστον απέναντι στα παιδιά μας έχουμε χρεοκοπήσει από καιρό. Είναι δικαιολογημένος κάθε θυμός που νοιώθουν τα παιδιά μας για μας και είναι θέμα χρόνου το πότε θα ξεσπάσει αυτός ο θυμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου